8c94ae44-e58a-4d68-acae-cbaa66ee346b

Kivitelezési munkák Vásárosnaményban

Nagyon szoros határidővel indult a Weinberg földmunka, monolit alapozási és speciális mélyépítési munkája Vásárosnaményban. A munkálatokra mindösszesen hat és négy hét áll rendelkezésre. A kivitelezés érdekessége a Jet grouting alapozási mód, amiről egy külön összefoglaló cikket is közlünk oldalunkon.

A svájci Krono csoporthoz tartozó Interspan Faipari Kft. meghatározó faforgácslap és laminált bútorlap gyártó Magyarországon és a Közép-Európában egyaránt. A kiemelt állami támogatással több mint 30 milliárd forintból épülő új beruházás célja, egy modern OSB lap gyártó üzem létesítése, mely 26 hektáros területen helyezkedik el Vásárosnaményban. A várható éves termelési mennyiség 280 000 m3 lesz és a településen 100 új munkahely létesül.

A projekt generálkivitelező munkáin a Weinberg a Swietelskyvel osztozik. A feladatot nehezíti a szűkös határidőn kívül az, hogy a kivitelezés folyamatos tervezés alatt áll.  A földmunka és az alapozási munkák mellett pályázunk az acélszerkezetek gyártására is, mely több, mint 2000 tonnát jelentene.  A teljes kivitelezés várhatóan 2016 áprilisában fejeződik be.