Hivatalosan is energiatudatos vállalattá váltunk

A Virtuális Erőmű Program azért jött létre, hogy összegyűjtse, rendszerezze, számszerűsítse és közzétegye a vállalkozások energiahatékonyság terén elért eredményeit.

A program több célt szolgál. Egyrészt a feltöltött adatok olyan tudásbázist jelentenek, amelyek az energiafelhasználás racionalizálást célul kitűző vállalkozásoknak adhatnak ötleteket, így egyfajta tudásbázisként funkcionál. Másrészt a VEP segít számszerűsíteni és összesíteni a már elért megtakarításokat, így az illetékes állami szervek számára hasznos információforrást jelent a vállalkozási szféra energiahatékonyságáról. Az innen származó adatokat az államigazgatás felhasználhatja az EU felé tett vállalások teljesítésének alátámasztásául, továbbá elemzésük hátteret szolgáltathat a támogatási rendszer korszerűsítéséhez is.

Nagyszerű érzés, hogy elnyertük ezt a díjat, hiszen régóta azon dolgozunk, hogy a lehető legkisebb terhelést jelentsük környezetünk számára. A díj megerősít minket abban, hogy jó úton járunk és mindent elkövetünk majd annak érdekében, hogy az akkreditáció 1 éves érvényességi időtartamát meghosszabbítsuk.

ev2016