Apo 5

Minden a tervek szerint halad az új Apollo gyárban

Mozgalmas nyári hónapok állnak a csapat mögött. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint azok a hatalmas változások, melyeket legutóbbi látogatásunk alkalmával tapasztaltunk. A méreteiben is meghatározó adottságokkal bíró csarnokrészek összeterülete 14.200 m². A nemzetközi színvonalú gyár létesítményeinek kialakításánál elsődleges a biztonság. Ennek érdekében a csarnok antisztatikus ipari padlóburkolatot kapott, melynek legfontosabb tulajdonsága, hogy alkalmas a különböző műanyag felületek elektrosztatikus feltöltődésének megelőzésére.

Szeptember első hetében készül el a sprinkler rendszer, ami jelenleg nyomáspróbázás alatt van. A sprinkler rendszerek automata tűzoltó rendszerek, amelyeknek egyszerű és biztonságos működési elve a következő: az épület védendő területét nyomás alatt álló csővezetékekből és szórófejekből álló rendszer hálózza be. A folyamatos készenlét a szórófej folyadékkal töltött ampulláján keresztül biztosított. Tűz hatására a környezeti hőmérséklet növekedés miatt – a normál körülmények között várható maximális környezeti hőmérséklet felett 30°C-kal – a sprinkler ampulla szétrobban. A túlnyomás alatt álló oltóvíz kiáramlik a csöveken keresztül a sprinkler fejre, majd eléri a terelőtányért és egyenletesen eloszlik. Egyidejűleg a csőhálózatban keletkező vízáramlás mind az elektromos, mind a mechanikus berendezéseken riasztást generál. Ha a tűz kialszik, akkor a kioldott sprinklerfejet elég egyszerűen kicserélni egy újra, és a rendszer máris üzemképes.

A hónap közepére készül el a CTB csarnok, ahol az elektromos munkák 90%-os szinten állnak. Az FGS csarnok munkálatai várhatóan októberben fejeződnek be. A látványos előrehaladást fotókkal is illusztráljuk.

Apo 3 Apo 2 Apo 6 Apo 5