ME - Állásbörze 2017. - 2.

Számos érdeklődő kereste fel standunkat a Miskolci Egyetem Állásbörzéjén

Nagy volt a nyüzsgés a Weinberg ’93 Kft. asztala előtt a legnagyobb vidéki állásbörzén április 5-én. A campus 23. állásbörzéjén képviselőink, Bolha Szabina (HR-) és Untener Péter (marketing) tájékoztatták a résztvevőket. Vállalatunk további 83 kiállító mellett képviseltette magát az eseményen, amit több mint ezer fiatal keresett fel.

A végzős hallgatók elsősorban az álláslehetőségek iránt érdeklődtek, a fiatalabb tanulók az ösztöndíjprogramok, gyakornoki helyek miatt kerestek meg minket. Továbbá több éves tapasztalattal rendelkező szakemberek is ellátogattak standunkhoz, hogy az aktuális pozíciókról, lehetőségekről tudomást szerezzenek.

A helyszínen beszélgetve kiderült, hogy a személyes szimpátia, a megközelíthetőség, a szakmai kilátások és az emberséges környezet mind számítanak egy-egy döntés meghozatalakor, nem csak a fizetés összege az egyetlen motiváló tényező a fiatalok számára, amikor a jövőbeni munkahelyük után kutatnak.

A közelmúltban vállalatunk megállapodást írt alá a Miskolci Egyetemmel annak érdekében, hogy a Weinberg-ösztöndíj – várhatóan a következő tanévtől – meghirdetésre kerüljön. Ösztöndíjprogramunkon keresztül a helyi kötődésű, tehetséges mérnök hallgatókat kívánjuk támogatni, hogy így segítsük elő a magasan képzett mérnökök utánpótlását. Bízunk benne, hogy az elmúlt közel negyed évszázad tapasztalatai, valamint a hazai és nemzetközi megbízásaink során bizonyított szaktudásunk, kitűnő élvonalbeli szakmai fejlődési lehetőséget biztosítanak szülőföldjükön a leendő mérnököknek.

Ezúton is köszönjük a Miskolci Egyetemnek, hogy idén is e színvonalas rendezvény keretein belül népszerűsíthettük vállalatunkat és bizakodásra okot adó jelentkezésekkel tértünk vissza Sárospatakra.

ME - Állásbörze 2017. - 1.