W - véradás 1.

Eredményes volt az első véradó-délután a Weinbergnél

Köszönettel fogadtuk a Magyar Vöröskereszt Zempléni Kistérségi Szervezetének megkeresését, hogy a Weinberg ‘93 Kft. is csatlakozzon a vállalati véradást szervező munkáltatók sorába. Örömmel tölt el bennünket, hogy a sikeres lebonyolítást követően megállapodtunk abban, hogy a véradást félévente megismételjük, ezzel is közvetítve ennek a létfontosságú tevékenységnek az üzenetét.

A részletek megbeszélése és a munkavállalók invitálása után, 2017. június 6-án rendeztük meg a véradást az erre a célra kijelölt és berendezett helyiségben. A megközelítőleg három órás időtartam alatt 18 munkatársunk kereste fel a véradó pontot, ezzel növelve több mint 50 ember gyógyulási esélyeit.

A tudomány mai állása szerint a vér egy “pótolhatatlan gyógyszer”. Valószínűleg kevesen tudják, hogy országosan naponta csaknem 2000 fő véradóra van szükség a biztonságos vérkészlet fenntartásához. A rendszeres véradás a korlátozott tárolási lehetőségek miatt is szükséges, hogy akár életmentő helyzetben, akár tartós gyógykezelés alkalmával a vér azonnal elérhető legyen.

Azon túl, hogy önkéntesként 3 főnek nyújthatunk támogatást, a szervezetünk is meghálálja a törődést. A levett vér miatti mennyiségi változás később  impulzusokat generálva ösztönzi vérképző szerveinket, hogy azok friss vért termeljenek és teljesen felfrissítsék vérünket. Fontos megjegyezni, hogy rendszeres véradóknál 88%-kal csökken a szívinfarktus és a stroke kockázata. A véradást megelőző fájdalommentes szűrővizsgálat szerepe szintén meghatározó a tudatos egészségmegőrzésben.

Bízunk benne, hogy munkatársaink közül egyre többen jelennek meg a következő időpontokon és családi, baráti körben is gyakrabban beszélnek majd a témáról, hiszen ezzel a néhány perces elfoglaltsággal sokat tehetnek nemcsak saját, hanem a közvetlen és tágabb környezetükben élők egészségéért egyaránt.