IMG_9335

Üzemlátogatás borkóstolóval: vendégül láttuk a BME építőmérnök hallgatóit

Elkötelezettek vagyunk a jövő tehetségeinek támogatásában, ezért társadalmi felelősségvállalásunk szerves részét képezi az oktatási intézményekkel történő együttműködés, hogy a fiatalok az elméleti tudás mellett az acélszerkezet-gyártás és a generálkivitelezés gyakorlati oldalát is megismerhessék. Ennek szellemében vettünk részt a BME-n évek óta nagy sikerrel megrendezésre kerülő Építőmérnöki Szakmai Héten is, bepillantást engedve mindennapjainkba egy különleges szakmai túra keretében. A változatos program összeállítását vállalatunk részéről Untener Péter marketing, PR és kommunikációs menedzser végezte, aki a nap gondos házigazdája is volt egyben.

17 lelkes építőmérök hallgató érkezett központi irodánkba, ahonnan utunk a gyártócsarnokba vezetett. Büszkén mutattuk be az elkészült fejlesztéseket, részletesen ismertetve az egyes gépek működését és a gyártási folyamatokat is. A nagy érdeklődésnek köszönhetően igazán interaktív délelőttünk volt, melyet egy kötetlen ebéddel folytattunk.

A délutáni program a Sárospataki Református Kollégium Sportaréna kivitelezésének megtekintésével indult. A nyári hónapok lendületes munkájának köszönhetően a tervek szerint halad a fejlesztés, amely igen sokszínű folyamatokból áll. Pont ezért a helyszínen szakértő várta a leendő mérnököket: projektvezető kollégánk segítségével járták körbe a területet, így a hallgatók elméleti tudásukat a helyszínen látottakkal is kiegészíthették.

Ezután gondoltunk a felfrissülésre is: a sok-sok műszaki tartalom után a történelemé volt a főszerep: meglátogattuk a sárospataki Rákóczi várat. A környék felfedezése azonban itt még nem ért véget. Működésünk meghatározó eleme a Zempléniség, ez hívta életre Hercegkúton a Weinberg pincét is. Így szakmai túránk utolsó állomásaként itt beszéltük át a nap tapasztalatait egy pohár finom tokaji mellett.

Igazán inspiráló volt a következő generáció szakembereivel beszélgetni és bízunk benne, hogy találkozunk még velük pályafutásuk során.