Image2

Fontos számunkra az utánpótlás!

A Weinberg standját is meglátogathatták az érdeklődők a II. Zempléni Szakmai napon.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által második alkalommal megrendezett eseményen közel 600 pályaválasztás előtt álló fiatal vett részt.

A szakképzési pályaorientációs nap célja az volt, hogy a zempléni általános iskolások megismerkedhessenek a helyi lehetőségekkel, gyakorlati képzőhelyekkel és a térségben működő vállalatokkal.

A Sátoraljaújhelyi Városi Sportcsarnokban megrendeztt eseményen azok a zempléni cégek kaptak lehetőséget a bemutatkozásra, amelyek a legtöbb tanulót foglalkoztatják, illetve a helyi sajátosságokat képviselik, prezentálják.

Munkatársaink – Szabóné Molnár Dóra (HR, PR és kommunikációs munkatárs), Untener Péter (Marketing, PR és kommunikációs menedzser), Bolha Szabina (HR vezető) – szakmaspecifikus feladatokkal és nagy lelkesedéssel készültek az eseményre.

A gyerekek zsákbamacska játékot játszhattak. Azok a gyerekek, akik a zsákbamacskában elhelyezett mindhárom anyagot felismerték (homok, kavics, csavar) Weinberg tollat, nyakpántot és cukorkát kaptak ajándékba.

Fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok motiváló jövőképet lássanak szülőföldjükön és olyan képzést válasszanak, amellyel a térségben tudnak elhelyezkedni. Ha a fiatalok megtalálják a számításukat, a vállalatok pedig a munkaerőt, akkor mindenki nyert és az elvándorlás jelentősen csökkenthető a régióban.

Gratulálunk a szervezőknek és köszönjük a meghívást. Hasznos kezdeményezésnek tartunk minden ilyen jól szervezett, jó hangulatú, kreatív és mozgalmas rendezvényt.