Elkészült Miskolcon a Spinto jövőbe mutató szerszámgyára

Elkészült Miskolcon a Spinto jövőbe mutató szerszámgyára

Felépült a Spinto Hungária Kft. ötezer négyzetméteres szerszámgyára, a Weinberg ’93 Kft. generálkivitelezőként felelt a csarnok és porta épület megvalósításáért. A közel 6 milliárd forint értékű beruházás hiánypótló helyszíne lesz a legmodernebb autóalkatrészek sorozatgyártásának.

A hozzánk hasonlóan 100%-ban magyar tulajdonban lévő vállalat 2017 őszén kezdte meg működését Miskolcon, ekkor indult a kivitelezés is. A lendületes munkának köszönhetően a csarnokban már zajlik a szerszámgyártó berendezések telepítése a precízen elkészített gépalapokra. Hamarosan megérkezik a legnagyobb megmunkálógép is, ami egy 5 tengelyes maró, melyből összesen csupán 5 db van a világon.

A fejlesztést teljes mértékben a jövőre tervezték. 140 főnek ad munkalehetőséget – közel 100 autóipari szakmunkásnak és 35 mérnöknek – akik a legmodernebb technológiákkal dolgozhatnak; illetve a terület nagysága lehetővé teszi a későbbi terjeszkedést is, amennyiben újabb funkciókkal bővülne az üzem.

Különösen fontos a beruházás oktatási szempontból is, mivel a duális képzés keretein belül a műszaki felsőoktatásban résztvevők megismerkedhetnek azokkal a high-tech berendezésekkel, amelyekkel a cég dolgozik. Örömmel tölt el bennünket, hogy munkánkkal egy olyan vállalat működését támogathatjuk, amely ugyanolyan hangsúlyosnak tartja a jövő tehetségeinek képzését és a gyakorlati tudás megszerzését, mint a Weinberg.

Mindezeknek köszönhetően a csarnok valódi hozzáadott értéket teremt a szektorban és fontos piaci rést tölt be az autóipari termelés területén, növelve a térség és a magyar gazdaság versenyképességét is.