thumbnail_dji_0057

Innovatív acélgyártógéppel dolgozik a Weinberg

Mazak 3D lézervágásra képes gép állt munkába a Weinberg93 Építő Kft. sárospataki gyártóüzemében, amely a 2019-es év egyik legnagyobb építkezésének a Magyar Zeneházának bizonyos elemeit fogja darabolni 3D technikával.

 

A Mazak Fabri Gear 400-III típusú gép leggyakrabban a modern épületek főtartó szerkezeteihez, valamint design homlokzatú épületek acélszerkezetének gyártására használják.

190722_dt_11601A Mazak 3D Fabri Gear 400-III. főbb jellemzői:

  • a 3D dönthető vágófej,
  • csövek (410 mm-ig), szelvények (300×300 mm befoglaló méretig), H,I gerendák, L  szelvények  hengerelt vagy egyedileg hajlított vágása,
  • opcionális felszereltségű, a láncos szállítószalag nagy mennyiségű munkadarab adagolásánál is folyamatos megmunkálást biztosít,
  • nagy termelékenységű menetfúró egység,
  • ergonomikus dizájn a könnyű kezelhetőség érdekében,
  • valamint környezetbarát standardeknek megfelelő tervezés.

A gép egy speciális step fájlt használ, amiből a technológusok munkafájlt készítenek. Az elkészült munkafájl feltöltésre kerül a gépbe, a gép pedig a tervező által létrehozott step file tartalmat 3D-ben elkészíti.

190722_dt_12931

A jövő épületeihez elengedhetetlen a fejlett technológia

A gépre nagy szükség van a hazai és külföldi piacon, hiszen a Nyugat-Európában már megjelent szabad formák és alakok – mint például az elliptikus vagy gömb alakú épületek – hazánkban is egyre nagyobb teret hódítanak. Ilyen például a fővárosi biodóm, ahol a tervezőknek teljes szabadsága van a tér és a telek arányainak kihasználására. Ezeket a projekteket a megfelelő technológiával legyártott acélszerkezet nélkül nem lehet kiszolgálni.

A géppel jelenleg egy ausztriai, egyedi homlokzatépítő cégnek dolgoznak, és hamarosan elkezdhetik a Magyar Zene Háza bonyolultabb szerkezeteinek gyártását és szerelését.

Galéria: