A jövő tehetségei jártak nálunk a BME Építőmérnöki Szakmai Hét keretében

Küldetésünknek tartjuk a közép- és felsőoktatásban tanuló diákok tudásának gazdagítását gyakorlati tapasztalatokkal is. Ezért számos intézménnyel ápolunk partneri kapcsolatot, színesítve az elméleti oktatást a terepen megszerezhető ismeretekkel. Így idén is lelkesen vártuk a BME építőmérnök szakos hallgatóit, bepillantást engedve vállalatunk életébe.

A túrát az irodákban kezdtük Untener Péter PR és kommunikációs menedzser vezetésével, majd ezután következett az üzem átfogó bemutatása, kitérve az egyes műszerek, gépek és folyamatok ismertetésére. Örömmel tapasztaltuk a hallgatók érdeklődését az apró részletek iránt is, az órákon hallottakból merítve releváns kérdéseket tettek fel a gyártásra vonatkozóan.

Ezután meglátogattuk a nemrég elkészült Wáberer Sportcentrumot, mely a térség legnagyobb és legmodernebb sportlétesítményének számít. A sok szakmázás végeztével a program kulturális része következett, a sárospataki Rákóczi vár meglátogatásával.  A rengeteg információ befogadása után egy jó hangulatú közös ebéd során pihentünk meg.

Végül nem maradhatott el a Weinberg pince felderítése sem, hiszen a Zempléniség identitásunk szerves része. A borkóstoló után még jutott idő egy hangulatos sétára a kálvárián, így további ikonikus helyeket mutathattunk be Sárospatakon. Szeretettel várjuk jövőre is a hallgatókat, hagyományt teremtve az egyetemi együttműködésből.