Digitális átalakulás a versenyképesség érdekében

2017. november 22-én került megrendezésre a „Vállalkozások Magyarországa, finanszírozás, adózás, sikersztorik” című konferencia, melyen Derczó István ügyvezető igazgató előadóként képviselte vállalatát, a Weinberg 93 Építő Kft-t. A rendezvényt a magyarországi gazdasági tanácsadói piac kiemelkedő szereplője, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. szervezte. A nívós szakmai rendezvénysorozat részeként megrendezett konferencián a hazai gazdasági élet meghatározó szereplői jelentek meg, és kaptak felkérést megnyilvánulásra.

A konferencia nyitóelőadását Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és –szabályozásért felelős államtitkára tartotta. Előadásában kiemelte a negyedik ipari forradalmat, az ipari 4.0 programot, az ipar és a munkaerőpiac kihívásait. Kifejtette, hogy a gazdaság digitális átalakulása óriási lehetőségeket kínál, melyre a versenyképesség érdekében fel kell készíteni a vállalkozásokat.

Derczó István „Acélalapokon működni, tervezni” címmel tartott előadásában röviden bemutatta a Weinberg cégtörténetét a vállalat alapításától kezdődően, ismertette az acélszerkezet-gyártási tevékenység indítását Sárospatakon, továbbá a vállalat büszkeségeit és jövőképét. Visszatekintett a gazdasági világválság éveire, ekkor indult az export tevékenység. Referenciákon keresztül bemutatásra került a gyárépítő, a sportos, a nemzetközi és a környezettudatos zöld Weinberg is.

Az igazi elismerésnek az indiai Apollo Tyres gyöngyöshalászi gyárát tekinti, mely a világ egyik legkorszerűbb gumiabroncs-üzeme. A gigaberuházás 2 csarnokát a Weinberg építette, összesen több mint 14.000 m²-t. A külön megtiszteltetést az is jelentette, hogy az átadó ünnepséget az általunk kivitelezett csarnokok egyikében rendezték meg.

Az „acélos kihívást” a svájci SWISS KRONO cégcsoport vásárosnaményi nagyszabású beruházása jelentette: generálkivitelezés, 2.000 tonna acélszerkezetet gyártása és szerelése. A megvalósult beruházás Európa egyik legmodernebb, Magyarország első és egyetlen OSB-lap gyárát eredményezte, mely az anyavállalat első gyártási telephelye Svájcon kívül.

Alapvető célként fogalmazta meg a fenntartható termelést a természeti környezet megóvása érdekében, a jövőkép szempontjából kiemelte a digitalizáció, az innováció, a robottechnika, és a zöld energia fontosságát.

Köszönjük a Századvég megtisztelő felkérését és meghívását!
ℹ További információk a rendezvényről:
https://szazadveg.hu/hu/rendezvenyek/gazdasagkutato-vallalkozasok-magyarorszaga-konferencia