Együtt sportolni is jobb!

Május 27-én szombaton immár harmadik alkalommal rendeztük meg a Weinberg Tengerszem Futóversenyt. Bár a munka nemesít, a hosszú boldog élethez egészség és összetartó közösség is szükséges. Ebben a szellemben támogattuk idén is a Nordic Walking gyalogtúrával és szalonnasütő piknikkel összekötött futóversenyt.

Az Árpád Vezér Diáksport Egyesület és a Budapesti Sportiroda sátoraljaújhelyi futónagykövetei segítségével megvalósult esemény főtámogatójaként és szervező ként is segítettük a munkát. A 15 órakor startoló több mint 80 fős mezőny ezúttal két távon, 2 834 és 7 000 méteren juthatott fel a Tengerszem csúcsára, megcsodálva futás közben a zempléni táj szépségét. Sárospatak ezen országosan egyedülálló természeti nevezetessége, kedvelt futócélpont, a lábánál elterülő Botkő nevű pihenőhely pedig hívogat a piknikezésre.

Befutóérmet mindenki kapott, aki lefutotta a távot, majd frissítő, gyümölcs és szőlőcukor pótolta az elveszített energiát. A szurkoló családtagokkal együtt körbe sétáltuk a Tengerszem tavát, majd nordic bottal folytattuk lefelé az utat. A nyújtó és mókás ügyességfejlesztő gyakorlatok után megtudhattuk, kik nyerték a futóversenyt.

A napot szalonnasütéssel zártuk – szigorúan versenyszellemben. A leggusztább és legfinomabb sült szalonnát elkészítő „sütőmestert” kerestük, aki az első év nyertese, Kállai József lett.

Összesített legjobbak:

2.834 m:

Világi Virág (21:06)

Bulitka László (15:49)

7.000 m:

Kállai Rita (40:58)

Korda Péter (37:40)

 

Valamennyi nyertesnek és versenyzőnek szívből gratulálunk!