Júniusban átadásra kerül a Wáberer György Sportcentrum

Többször beszámoltunk már a sárospataki sportcentrum kivitelezéséről, most pedig egy igazán örömteli hírrel jelentkezünk: június 24-én lesz az ünnepélyes átadó, mely után új korszak nyílik a Sárospataki Református Kollégium diákjainak sportoktatásában.

Az új modern létesítmény építése 2017 tavaszán kezdődött, melyben vállalatunk nem csupán generálkivitelezőként vesz részt: Derczó Isvtán ügyvezető igazgató egyike a három sárospataki öregdiáknak, Wáberer György és Dr.Sándor József mellett, akik összefogásukkal és anyagi támogatásukkal lehetővé tették a beruházást.

A Weinberg csapatából – az elmúlt egy évet tekintve – összesen több mint 100 munkatárs dolgozik a nagyszabású kivitelezés megvalósításán, amelyből már csupán az utolsó simítások vannak hátra, például a parkrendezés. A Zemplén és a térség legnagyobb és legmodernebb sportlétesítményének számító épületben jól megfér egymás mellett a múlt és a jövő. A régi tornaterem épületét is hamarosan felújítják, amelyben a tervek szerint sportmúzeum nyílik.

Az új részek alapterülete 3183 négyzetméter, amely egyharmadát a küzdőtér foglalja el, a mobil lelátókon pedig 850 fő szurkolhat majd kedvenc csapatának. A kialakításnál gondoltak a modern kiegészítő helységekre is: sportolói öltözők, bírói és orvosi szoba, konditerem teszi gördülékennyé a sportolók életét.

Rendkívüli érzés, hogy csapatunk hozzájárulhat a sárospataki diákok sportolási lehetőségeinek fejlesztéséhez. Alig várjuk, hogy a fiatalok megtöltsék élettel a tornatermet.