Középpontban a diákok

A Weinberg 93 Kft. nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a fiatalabb generációval is megismertesse a cég profilját. Korán felismertük, hogy a stabilitás, valamint a fejlődés záloga az, ha már a kezdetektől tudatosan képezzük mindazokat a szakembereket, akikkel a jövőben együtt szeretnénk dolgozni. Ennek érdekében jó partneri kapcsolatban állunk a térségbeli szakközépiskolákkal, továbbá a Miskolci Egyetemmel közösen kidolgoztuk és lefektettük a Weinberg 93-ösztöndíj alapjait.

Ezen vállalati szemlélet megvalósításának egyik állomása, hogy örömmel fogadjuk a helyi iskolák tanulóit. A novemberi üzemlátogatás alkalmával 7-8. osztályos diákok tettek látogatást sárospataki központunkban. A fiatalok testközelből tapasztalták meg, hogyan történik a napi munkavégzés egy ekkora cégnél és bepillantást nyertek az üzem működésébe is.

WDiakok1 WDiakok2

Egy következő időpontban pályaválasztási fórumot tartottunk az Árpád Vezér Gimnázium 11-12. osztályos hallgatóinak.

2004 óta vállalatunk gyakorlati szakképzőhelyként működik, amit a duális rendszer segítségével szeretnénk a jövőben a mérnöki képzésre is kiterjeszteni.

Alapvető célkitűzésünk, hogy valódi alternatívát kínáljunk a pályaválasztás előtt állóknak – ezzel is biztosítva a szakembergárda utánpótlását -, illetve növeljük ismertségünket vidékünk lakosságának körében.

Bízunk benne, hogy sikerült felkeltenünk a tanulók érdeklődését cégünk iránt és pályaválasztásuk idején jó szívvel jelentkeznek olyan irányba, hogy a jövőben mint munkavállaló lépjék át a Weinberg 93 Kft. kapuját.