Örömmel jelentjük: hamarosan elkészülünk az East Gate fóti raktáraival

Ezúton is szeretnénk tájékoztatni mindenkit, hogy nagyszerű ütemben haladunk, aminek eredményeként rövidesen átadásra kerül az első vasbeton raktárépület.

A partnerünkkel történt szerződéskötést követően 2017 januárjában kezdődött el az építkezés a fóti East Gate Business Park területén.

A 2016/2017-es téli időszak extremitást sem nélkülöző hidegebb időjárási viszonyainak következtében – az eléggé laza talajszerkezettel bíró földben -, 120 cm mélységben áttömörítést végeztünk a teherbírás növelése érdekében. Az első cölöpök január 30-án kerültek a földbe.

A vasbeton szerkezetű csarnokok rendkívül tágasak: a “B2.1” jelzésű spekulatív raktár területe meghaladja a 12.000 m²-t, míg a mellette épülő “B2.2” jelzésű raktár mérete a 10.000 m²-t közelíti.

A “B2.1” jelzésű raktár kivitelezési munkálatai a végéhez közelednek, a csarnok hamarosan átadásra kerül. A “B2.2” jelzésű raktár megvalósítása is gördülékenyen zajlik, hiszen az építmény szerkezetkész, a monolitos munkák elkezdődtek.

A 2. ütem teljesítése november végén várható.

Végezetül pedig egy érdekesség: a földmunkák során több régi sisak – valószínűleg a XX. századi háborúk során viselt katonai rohamsisak – is előkerült.